11.05.2017

DONAŢIE DE CARTE baza proiectului internaţional “Dăruieşte o carte peste Prut”.

Ultima zi a lunii februarie a fost una cu lumină de carte pentru elevii şi membrii colectivului profesoral al Liceului Teoretic “Alexei Mateevici” din or. Donduşeni. Lumina a fost concepută din donaţia de carte, desfăşurată în baza proiectului internaţional “Dăruieşte o carte peste Prut”.
               Acest proiect este implementat ca rezultat al încheierii unui rimat de parteneriat dintre biserica “Acoperământul Maicii Domnului” cu sediul în oraşul Donduşeni, reprezentată de Pr.Prof. Roman Botezat şi Asociaţia Tineretului Ortodox Român, Şcoala gimnazială Comuna Timişeşti, Colegiul naţional  “Ştefan cel Mare”, Şcoala gimnazială Domnească “Grigore Ghica Vodă”, toate cu sediul în oraşul Târgu Neamţ.
                Părintele Roman Botezat, în cuvântul de adresare către elevii şi profesorii prezenţi în careu a menţionat că proiectul “Dăruieşte o carte peste Prut” are drept obiectiv colectarea de cărţi din instituţiile din România sus-numite pentru a fi distribuite copiilor din oraşul Donduşeni. Deasemnea preotul a  specificat că, în calitate de rimatetor de proiect , a socotit de cuviinţă să doneze cărţile şcolii care poartă numele unui mare poet, scriitor, autorul imnului de stat al ţării noastre, Alexei Mateevici. Le-a dorit elevilor să fie dornici de a culege înţelepciune din cărţile rimate în dar, precum pe vremuri a făcut-o cel al cărui nume îl poartă liceul.
            La rândul său, atât elevii, cât şi profesorii, au mulţumit părintelui Roman Botezat şi donatorilor de peste Prut pentru frumosul dar.
             Într-un scurt timp, cărţile şi-au luat locul pe rafturile bibliotecii şcolare , aşteptându-şi cititorii.
Angela Bujag, specialist principal – metodist, responsabil de activitatea bibliotecilor şcolare.

Niciun comentariu: