06.02.2021

Beneficiile lecturii

 „Nu este alta mai frumoasă și mai de folos în toată viața omului zăbavă decât cititul cărților”
(Miron Costin)

În perioada 01.02 - 05.02.2021 în IP Gimnaziul „Vitalie Tonu” din s. Dîngeni, r-nul Ocnița, au fost desfășurate activități dedicate Zilei Internaționale a Cititului Împreună. Una din activități a fost vizionarea și discutarea filmulețului „Beneficiile lecturii”. În urma conversațiilor, elevii au identificat următoarele beneficii ale lecturii: dezvoltarea memoriei, imaginației, gândirii critice, vocabularului, comunicării, descoperirea cunoștințelor noi în diferite domenii ale vieții cotidiene, etc. 

Pentru promovarea frumuseții și beneficiilor lecturii în IP Gimnaziul „Vitalie Tonu” continuă Pauza de lectură, inițiată în anul 2019, care se desfășoară săptămânal, în ziua de joi, după lecția a doua, timp de 10 minute. În Pauza de lectură citesc nu numai elevii, dar și cadrele didactice, personalul auxiliar.

Baraga Inga, bibliotecar, profesor

Ziua Internațională a Cititului Împreună, IP Gimnaziul ,,Vitalie Tonu” din s. Dîngeni, r-nul Ocnița Ziua Internațională a Cititului Împreună, IP Gimnaziul ,,Vitalie Tonu” din s. Dîngeni, r-nul Ocnița Ziua Internațională a Cititului Împreună, IP Gimnaziul ,,Vitalie Tonu” din s. Dîngeni, r-nul Ocnița

Niciun comentariu: