22.06.2022

Întrunirea profesională a bibliotecarilor din învăţământul preuniversitar din Nordul Republicii Moldova. Comunicat

Întrunirea profesională a bibliotecarilor din învăţământul preuniversitar din Nordul Republicii Moldova, organizată de Biblioteca Ştiinţifică USARB - Centru Biblioteconomic Departamental, de comun acord cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, a avut loc în data de 21 iunie 2022.

Şedinţa a fost deschisă de Lina MIHALUŢA, director adjunct BŞ USARB, care a salutat participanţii, accentuând rolul acestor întruniri profesionale pentru cunoaşterea şi monitorizarea activităţii bibliotecilor din învăţământul preuniversitar.

În deschiderea reuniunii, Lina Mihaluţa a relatat despre Simpozionul științific Anul Bibliologic 2021, Ediţia a XXXI-a, cu genericul IDENTITATEA BIBLIOTECII ÎN NOUA NORMALITATE: TENDINȚE ȘI PRIORITĂȚI 2021. De asemenea, a vorbit despre realizările Bibliotecilor şcolare din Zona Nord în anul 2021.

Prima parte a întrunirii a fost consacrată incluziunii digitale a bibliotecarilor, aspect important în vederea diversificării și implementării produselor inovaţionale și relevante pentru utilizatori.

Tatiana PRIAN, bibliotecar principal, a familiarizat asistenţa cu Infografice - modul de prezentare grafică al unor informaţii, date sau cunoştinţe.

Silvia CIOBANU, bibliotecar principal a insistat asupra Tehnicilor de elaborare a materialului promoțional - pliant, afiș, banner, poster.

În partea a două a întrunirii au fost abordate probleme actuale cu care se confruntă bibliotecarii şcolari, aspecte privind Gestionarea și utilizarea fondului de manuale, Iuliana CASICO, specialist principal, metodist, Direcția Educație Drochia.

Lilia ABABII, bibliotecar BŞ USARB a fost concludentă în Problemele actuale şi de importanță pentru domeniu - redactarea unui articol vorbind despre reguli și norme de ghidare în procesul de redactare a unui articol științific

Olga DASCAL, bibliotecar BŞ USARB a prezentat mai multe Resurse utile în ajutorul bibliotecarului din învăţământ.

Întrunirea specialiştilor din domeniul biblioteconomiei a fost şi de această data, o acţiune pronunţată pe necesitatea formării profesionale continue în susţinerea procesului de evaluare a bibliotecilor şcolare în 15 raioane din Zona de Nord şi mun. Bălţi.

Certificatele de participare, e-Portofoliul au fost difuzate online tuturor persoanelor implicate în acxest eveniment.

Foto  Program

Niciun comentariu: