21.01.2020

Workshop profesional: Cercetare statistică anuală № 6-c

În incinta Bibliotecii Ştiinţifice USARB - Centru Biblioteconomic Departamental a avut loc pe 21 ianuarie 2020, un Workshop profesional. La eveniment au participat 24 bibliotecari din mai multe biblioteci şcolare ale municipiul Bălţi.
  
Moderator: Lina Mihaluţa, director adjunct Biblioteca Ştiinţifică USARB.

Directorul adjunct al Bibliotecii Ştiinţifice USARB, Lina MIHALUŢA a relatat despre Aplicarea cadrului de reglementare aprobat de MECC: Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a bibliotecilor publice, Regulamentul cu privire la criteriile minime de selectare a personalului din biblioteci și modul de organizare și desfășurare a concursului de angajare a personalului din bibliotecile publice, precum şi despre Actele normative aprobate în Cosiliul Biblioteconomic Naţional: Regulamentul privind evaluarea bibliotecilor, Regulamentul privind modul de conferire a categoriilor de calificare personalului de specialitate din biblioteci (modificat), precum şi despre Priorităţile naţionale ale anului 2020, Memoriu, aprobat în cadrul Forumul Managerilor din Sistemul Național de Biblioteci a Republicii Moldova, care a avut loc în data de 30 octombrie, 2019.


Workshopul a continuat cu o instruire ce ţine de completarea Raportului statistic 6-c: schimbări şi aplicaţii practice, formator Tatiana Prian, bibliotecar principal, Centrul Informatizare şi activităţi în reţea. La fel, a fost prezentată versiunea electronică a formularului actualizat Cercetare statistică anuală № 6-c, modalitatea de acces în Word a formularului şi a notelor explicative.

Mihaela STAVER, Serviciul Cercetare. Asistenţă de specialitate a prezentat documentele ce vor fi obligatorii pentru evaluarea bibliotecilor, explicând modalitatea de elaborare a acestora: Politici de cercetare în biblioteca publică; Politici de Formare Profesională Continuă a personalului de specialitate din biblioteca publică; Portofoliul serviciului.

Participanţilor li s-au oferit mostre şi recomandări, care vor servi ca sprijin la elaborarea documentelor necesare.

 

Niciun comentariu: