19.06.2019

Educaţia mediatică pentru bibliotecarii şcolari din Nordul R. Moldova



„Inteligenţa Media – componentă importantă a culturiigenerale”, a fost titlul instruirii la care au participat 60 de specialişti responsabili de activitatea bibliotecilor şcolare din cadrul OLSDÎ, bibliotecari din colegii, Centre de excelenţă şi din învăţământul profesional tehnic: Briceni, Donduşeni, Drochia, Edineţ, Făleşti, Floreşti, Glodeni, Ocniţa, Râşcani, Rezina, Sângerei, Soroca, Şoldăneşti, Teleneşti, Ungheni şi municipiul Bălţi.

Evenimentul a avut loc în data de 12 iunie 2019, în incinta Bibliotecii Ştiinţifice a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, formator Mihaela Staver, absolventa programului Formare de formatori în domeniul Educaţiei Mediatice, IREX-Europa.
Obiectivul general a fost dezvoltarea deprinderilor de gândire critică la consumarea produselor media, rolul mass-media în societate, mijloacele și funcțiile media şi nu tot ce se mediatizează intens în media este adevărat.

Pas cu pas, participanţii au descoperit că printre factorii care contribuie la educarea tinerei generaţii, dar şi a adulţilor, se află mass-media, au vizionat spoturile ce îndeamnă la consultarea unei multitudini de surse de Informare.

În prezentarea informaţiei au fost utilizate metode şi tehnici interactive, precum evaluarea iniţială, Mâna oarbă, debrifarea fiind realizată printr-un „Caleidoscop floral” a impresiilor şi a noilor noţiuni asimilate de formabili.

Niciun comentariu: